Har du tandlægeskræk?

Tandlægeskræk, på fagsprog kaldet odontofobi, er en udbredt lidelse i Danmark, og det antages, at helt op mod 40% af befolkning døjer med tandlægeskræk – i mere eller mindre udpræget grad. Patienter der lider af tandlægeskræk er i større risiko for at skippe tandlægetiden, men dette er hverken en holdbar løsning på den korte eller den lange bane.

 

Går man ikke til tandlægen, risikerer man, at begyndende mund- eller tandsygdomme udvikler sig til noget, der er langt mere alvorligt og langt mere omkostningsfuld at få behandlet, end hvis man havde overholdt sine regelmæssige tandtjek. Det er derfor altid en god idé at gå til tandlægen, men vi ved også, at det kan være svært, hvis man lider af udpræget tandlægeskræk.

 

Hos Tandlægerne Nørregade 19 behøver du dog ikke at frygte din behandling.Vi har særligt fokus på behandling af patienter med tandlægeskræk, og alle behandlinger udføres derfor smertefrit under lokalbedøvelse. Vi ved, at en stor del af tandlægeskrækken består i, at patienten føler sig utryg ved, at han/hun ikke ved, hvad der foregår i hans/hendes mund. Vi lægger derfor stort vægt på at være nærværende, beroligende og tale med dig hele vejen igennem din behandling, så du kan føle dig tryg ved forløbet. Hos os ved du altid, hvad du kan forvente dig af behandlingen, så du ikke oplever nogen ubehagelige overraskelser eller chok.

 

Husk, at vi er til for dig, så tøv endelig ikke med at fortælle os, hvis du er bange eller utryg. På den måde er det nemmere for os at:

 

  • Give dig en behandling der foregår i dit tempo
  • Tage hensyn, hvis du har brug for en pause i behandlingen
  • Informere dig grundigt om vores fremgangsmåde
  • Give dig det bedste udgangspunkt for en god behandling

Ring til os og få en snak om din tandlægeskræk – det hjælper!

 

Forebyggende tandpleje er vejen til et godt helbred. Derfor er det vigtigt, at du holder en sund mund- og tandhygiejne, så du mindsker risikoen for huller i tænderne, eller sygdomme i tænder og tandkød. En god tandplejerutine består af to gange tandbørstning dagligt samt supplerende brug af tandtråd. Opretholder du denne rutine, har du lagt bunden for et sundt tandsæt. Dette gør dit forløb hos os mere behageligt og din behandling både nemmere, hurtigere og billigere.

 

Du behøver ikke frygte tandlægen, hvis bare:

 

  • Du plejer dine tænder godt og opretholder en god mundhygiejne
  • Du regelmæssigt besøger din tandlæge og får renset dine tænder

 

Vil du vide mere om, hvilke tiltag vi tager for at komme tandlægeskræk til livs? Eller har du brug for tips og tricks til, hvordan du kan forberede dit besøg hos os, hvis du lider af dominerende tandlægeskræk? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Hos Tandlægerne Nørregade 19 tager vi tandlægeskræk meget seriøst, og gør alt hvad der står i vores magt for, at du får en behagelig og angstfri oplevelse.