Ømt tandkød ved visdomstand – hvorfor?

Oplever du også til tider ømhed i tandkødet omkring dine visdomstænder? Visdomstænder er de sidste kindtænder, der kommer i munden – to i overmunden og to i undermunden. For mange år tilbage var visdomstænderne essentielle for vores forfædre, men da vores tænder slides mindre i dag, er menneskets kæbe også blevet mindre gennem årene. Der er derfor sjældent plads nok til visdomstænderne, hvilket kan forårsage forskellige problemer.

Der findes ikke én årsag til problemet

Der kan være flere årsager til smerter i dit tandkød omkring din visdomstand. Hvis din tand vokser skævt, kan der opstå tandkødsbetændelse omkring tanden, som kan være ømt og smertefuldt. Er din visdomstand delvist på vej, kan der også opstå betændelse i tandkødet, fordi der ikke er plads nok til den nye visdomstand.
Du kan selv forebygge smerter i din visdomstand ved at børste ekstra opmærksomt på og omkring tanden.

Kom ømheden til livs

Heldigvis kan vi hos Tandlægerne Nørregade 19 i Aalborg komme dine smerter til livs med vores dygtige medarbejdere, der giver dig en god behandling. Oplever du vedvarende ømhed omkring din visdomstand, bør du kontakte din tandlæge hurtigst muligt. Herefter vil du få foretaget en grundig undersøgelse – og ud fra det, vil vi kunne give dig den helt rette behandling.

Ofte vil behandlingen være den samme for denne type ømhed, og vi vil som udgangspunkt fjerne din visdomstand, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt. Når visdomstanden er fjernet, vil betændelsen i tanden eller i tandkødet aftage. Hos Tandlægerne Nørregade 19 sørger vi for, at du føler dig godt tilpas under hele behandlingen. Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg ved behandlingen – derfor får du grundig vejledning både før, under og efter din behandling.

Hvis du vil vide mere om vores behandlinger eller bestille en tid hos os, er du velkommen til at ringe eller sende os en mail – så sørger vi for at give dig svar hurtigst muligt.