Hvorfor har jeg ondt i tanden, når jeg går?

Tandsmerter er et velkendt fænomen hos størstedelen af danskerne, og smerterne kan ofte mærkes som konstant bankende eller hyppige jag. Der kan være mange årsager til, at man har ondt i tanden – og det kan være svært at holde styr på, hvad man skal være ekstra opmærksom på.

Oplever du ømhed i din tand, når du går eller løber, kan den underliggende årsag være et hul i tanden, som er et almindeligt fænomen hos både børn og voksne. Huller fortsætter deres vej igennem tanden, og det er derfor vigtigt, at du hurtigst muligt får undersøgt tanden nærmere.

Hvorfor får vi huller?

Som sagt er huller i tænderne blevet et ret almindeligt fænomen hos danskerne. Munden rummer hele tiden en masse bakterier, som trives bedst med stivelse og sukker fra den mad, du indtager. Hvis bakterierne er blomstrende, vil de danne plak, som sætter sig fast på tandens overflade. Plak har potentiale til at spise sig igennem den ellers stærke emalje – og så vil der opstå et hulrum i din tand. Hulrummet kalder vi i daglig tale for et hul i tanden, og det kan medføre skarpe smerter og en voldsom dunkende fornemmelse – især når du bevæger dig eller indtager kolde og varme drikke.

Få tænder i topform

Det anbefales, at man kontakter sin tandlæge, hvis man har smerter over længere tid, så man kan finde årsagen. Hos Tandlægerne Nørregade 19 i Aalborg kan vi hjælpe dig med at komme dine smerter til livs, og vi sørger for den bedste behandling for dig. Med vores dygtige medarbejdere vil vi følge dig hele vejen og sørge for, at du får en tryg behandling.

Hvis du har fået et hul i tanden, er der heldigvis råd for det. Vi vil behandle med slidstærke fyldninger, der ikke blot lukker hullet til, men også forhindrer det i at vokse sig større. Sådan undgår du en mere omfattende behandling som f.eks. en rodbehandling – eller i værste fald at man skal fjerne tanden og erstatte den gamle tand med et implantat.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os ved at ringe på 98 12 19 72 eller ved sende os en mail.