Hvorfor får jeg smerter i en rodbehandlet tand?

Måske har du allerede oplevet dunkende smerter, ømhed når du tygger, eller misfarvning af en rodbehandlet tand. Det er helt almindeligt at opleve problemer med en rodbehandlet tand, men har du smerter i længere tid, tyder det på, at rodbehandlingen ikke har virket, som den burde.

Der kan nemt opstå problemer, når man rodbehandler en tand, fordi tanden ikke er skabt til at blive behandlet på denne måde. Ømhed i tanden skyldes ofte tandrodsbetændelse, som opstår, hvis tandens nerve dør. Det sker, hvis der er meget dybe huller i tanden, som breder sig til nerven midt i tanden. Symptomerne kan være dunken og tryk under tanden, hvilket ofte vil opleves værre om aftenen. Det er vigtigt altid at komme huller til livs hurtigst muligt, og derfor bør du altid kontakte din tandlæge, hvis du har smerter i din tand.
Rodbetændelse kan være tilbagevendende i en tand, der allerede er blevet behandlet, hvis ikke alle bakterier i rodkanalen blev fjernet ved den første rodbehandling. Kommer disse bakterier uden for rodkanalen, vil de forårsage en ny betændelsestilstand.

Rodbetændelse kræver behandling

Uanset om din betændelse forvolder dig smerter eller ej, så er det nødvendigt at behandle betændelsen for at undgå, at den arbejder sig ned til kæbeknoglen, hvor det kan være vanskeligt at stoppe. Får du behandlet din rodbetændelse i tide, vil du som regel slippe for en lang række dårlige følgevirkninger.
Når du får din første rodbehandling, vil alt det døde nervevæv blive fjernet fra tandens rodkanal. Tandkronen udhules, og behandlingen vil derfor sluttes med, at tanden bygges op på ny med en fyldning eller en krone. Er din tand derimod allerede rodbehandlet, er der flere muligheder for behandling, og vi hjælper dig selvfølgelig med at finde den bedst mulige løsning, så du kan blive smertefri igen.

Få den helt rette behandling

Vil du have den helt rette behandling, så bør du kontakte Tandlægerne Nørregade 19, da vi kan rådgive dig til den bedst mulige løsning på problemet i trygge rammer. Vi tilbyder rodbehandling, når det passer dig, så du kan blive smertefri hurtigst muligt. Hos os foregår en rodbehandling smertefrit med lokalbedøvelse, og vi sørger for at holde opsyn med din rodbehandling efterfølgende. På den måde kan vi komme fremtidige mulige komplikationer til livs.

Vil du vide mere om vores behandlinger, så læs mere her. Du kan også ringe til os på 98 12 19 72 eller sende os en mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid.