Korrekt tandbørstning

Det er et spørgsmål, som er vigtigt at få opklaret! Du har kun et sæt tænder, og dem skal du passe på. Det kan du gøre ved børste dine tænder korrekt.

Børst dine tænder to gange om dagen. Om aftenen er det især vigtigt, fordi du producerer mindre spyt i løbet af natten, og derfor kan syren fra bakterierne nemmere angribe dine tænder og lave huller. Den første tandbørstning skal gerne være om morgenen. Det er bedst at gøre det efter morgenmad, fordi du så får madrester fra morgenmaden væk.

Hvordan børster jeg tænder rigtigt?

Når du børster tænder, er det vigtigt, at du ikke børster dem for hårdt, og at din tandbørste ej heller er for hård. En for hård børstning kan nemlig skade dit tandkød og få tandkødet til at trække sig tilbage og blotte tandhalsene. Derfor er det en god idé at vælge en blød tandbørste eller måske endda en ekstra blød for at være på den sikre side. Udover at vælge en blød tandbørste, så er det også vigtigt at skifte din tandbørste ud en gang imellem. Det skal gerne ske efter 3 måneder, eller når børstehovedet begynder at stritte i alle retninger.

Derudover skal du også børste dine tænder i minimum to minutter for at kunne rense dine tænder optimalt. Hver enkelt tand skal have omsorg, så fokusér på en tand ad gangen, og så skal du nok komme op på de to minutter.

Det kan være svært at børste sine tænder rigtigt, fordi plakken skal fjernes uden, at du børster for hårdt, da det ellers kan komme til at skade dit tandkød og tænder. Hvis du er i tvivl om, hvilken teknik din tandbørstning kræver, kan vi hos Tandlægerne Nørregade 19 i Aalborg altid hjælpe og vise dig den metode, der passer bedst til dig og dine behov. Din daglige tandpleje er det bedste du kan gøre for at bevare dine tænder og tandkød sunde og raske gennem livet.