Hvordan føles huller i tænderne?

Hvordan føles det at have huller i tænderne? Det farlige ved caries, også kaldet huller i tænderne, er, at du ikke altid kan mærke det – også selvom der er tale om et stort hul.

Alligevel kan visse symptomer mærkes. Hvis du føler en smerte omkring én af dine tænder, når du spiser eller drikker noget varmt, koldt, sødt eller surt, så er der stor sandsynlighed for, at din tand er angrebet af caries. Smerten kan også opstå, når du børster tænder, og tandbørsten glider hen over det ramte område.

Symptomerne er dog ingen garanti – så selvom du ikke kan mærke nogen form for smerte, betyder det altså ikke, at du ikke har fået et hul.

Hvordan undgår du huller i tænderne?

Den bedste måde at undgå huller i tænderne på er ved at opretholde god mundhygiejne samt gå til tandlægen regelmæssigt – mindst én gang om året. Når du kommer ind til et tjek hos Tandlægerne i Nørregade 19, får du altid en almindelig tandrensning for at fjerne bakterier og tandsten, og bagefter pudser vi dine tænder, så det bliver sværere for bakterierne at sætte sig fast. Ved rutinemæssige tandtjek kan vi holde øje med, hvordan dine tænder har det – og naturligvis behandle og forebygge eventuelle huller.

Sådan behandler vi caries

Hvis uheldet er ude, og dine tænder er blevet angrebet af caries, skal det så vidt muligt behandles i opløbet – ellers kan hullet i din tand udvikle sig og ramme tandens nerve. Ved almindelige huller i tænderne skal du have foretaget en fyldning. Med en fyldning undgår du rodbehandling, og i værste tilfælde at tanden skal fjernes.

Har du behov for at få tjekket dine tænder? Så kan du altid kontakte os for at få en hurtig tid.