Har du smerter i en tand efter plastfyldning?

Tandsmerter er altid ubehagelige. De kan være skarpe, jagende, konstante og ulidelige, og fælles for alle former for smerter i tænderne er det, at de er kroppens måde at fortælle dig, at noget er galt.

Smerter er således et tegn på, at der er noget i vejen, og det er derfor din opgave at reagere på denne smerte.

Indimellem oplever patienter at have smerter i en tand efter at have fået en plastfyldning. Også denne form for smerter peger på, at noget skal gøres, og hvad årsagen til dette kan være, giver vi dig et indblik i neden for.

Ømhed eller decideret smerte?

Når du får lavet en plastfyldning, er det almindeligt, at der opstår mindre smerter eller ubehag i kølvandet på behandlingens afslutning. Disse gener – eksempelvis isninger – forsvinder normalt af sig selv efter en kort periode. Det er altså normalt at opleve ømhed i forbindelse med en nyanlagt plastfyldning.

Oplever du, at smerterne ikke går i sig selv, og at du er meget generet af problemet, bør du opsøge tandlægehjælp. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er noget galt med fyldningen, og derfor kan vi ved kraftige smerter henvise dig til undersøgelse.

Tandpine – hvad skyldes det?

Smerter i en tand efter nyanlagt plastfyldning kan vise sig ved en regulær tandpine. Tandpinen starter typisk med temperaturfølsomhed og tager derefter til i styrke.

Hvis der er tale om tandpine, skyldes problemet oftest, at tandnerven er blevet påvirket eller beskadiget under udboring. Der er størst risiko for nervepåvirkning, hvis fyldningen er stor og har en placering tæt på nerven.

Hvis dette er årsag til dine smerter i en tand efter plastfyldning, kan rodbehandling af tanden i mange tilfælde afhjælpe problemet. Kontakt os hurtigst muligt i tilfælde af smerter, således vi kan finde kilden til problemet og planlægge et individuelt behandlingsforløb.